Handla vintage online

Handla vintage online

 Att kunna handla vintage online är både enkelt och bekvämt, samtidigt som du sparar värdefull tid. Hos oss på Queens Interiors hittar du noggrant handplockade  vintage objekt och skatter från svunna tider. Vårt sortiment förändras kontinuerligt och innehåller allt från vintage kläder och accessoarer till porslin och inredningsdetaljer. Queens Interiors butik & webbshop finns här för dig som vill sätta en personlig prägel på ditt hem med exklusiva och unika vintage föremål som inte alla andra har. För dig som är ny när det kommer till att handla vintage online har vi skapat en guide som svarar på våra kunders vanligaste frågor. 

Vad betyder “vintage”?

Du som gillar second hand och återbruk har säkert stött på uttrycket många gånger, men vad betyder egentligen vintage? Det är lätt att blanda ihop vintage  med benämningar som retro och antikt, eller tro att alla ord betyder samma sak. Faktum är att det enda orden har gemensamt är att objektet i fråga inte är nyproducerat, eller nyproducerat för att efterlikna en äldre look. Det finns olika meningar om vad vintage betyder och hur uttrycket definieras, och beroende på försäljare kan det handla om objekt som är minst 25-50 år gamla. Man kan även stöta på benämningar som “90-tals vintage”. Vi vill att du som handlar vintage online hos oss ska veta exakt vad det är du för, och därför är alla produkter på Queens Interiors är alla produkter med benämningen “vintage” 50 år eller äldre. 

Vad är skillnaden mellan vintage, antikt och retro?

När du letar efter vintage online är det viktigt att lära sig skillnaden mellan vintage, antikt och retro. Det är både lätt att lära sig och att komma ihåg, och det som skiljer är helt enkelt hur längesedan det var sedan objektet tillverkades. 

  • Retro: En nyproducerad produkt utformad i en äldre stil. T.ex. nyproducerade kläder som har en 60-tals look.  
  • Vintage: Ett objekt som är 50 år och äldre. 
  • Antikt: Ett objekt som är 100 år och äldre.

Se upp för falsk vintage online

Tyvärr är det lätt hänt att råka ut för falsk vintage online, eftersom begreppen så ofta blandas ihop. Därför bör du alltid vara extra noggrann när du handlar retro, antikt eller vintage online. Om inte kan du råka ut för att köpa en produkt som benämns som vintage, men som egentligen inte är det. Hos oss på Queens Interiors är vi experter på det vi gör och är alltid noga med att använda rätt benämning för rätt produkt. Eftersom varje föremål har en egen unik historia lägger vi stor vikt vid att förmedla både ursprung och tidsepok. Är plagget eller objektet i fråga daterbart hittar du alltid detaljerad information inne på produktsidan. När du handlar vintage online på Queens Interiors får du alltid hög kvalitet, och vi gör allt för att du som kund alltid ska känna att du är i trygga händer.

Vintage online och i Stockholm

Utöver vår webbshop med vintage online har vi även en fysisk antik & vintagebutik i Stockholm. Befinner du dig i området är du alltid välkommen att kika förbi! Vårt showroom ligger på Kvarnhagsplan 116 i Hässelby. Vid frågor och funderingar är du alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Aktuella öppettider:

Tisdagar och Torsdagar 11-18
Lördagar 11-15

 

Följ oss på Sociala Medier