Handla antikt online

Handla antikt online

Handla antikt online enkelt, bekvämt och tryggt hos oss på Queens Interiors. I vår antikbutik på nätet hittar du noggrant handplockade antika objekt och skatter från förr. Vårt sortiment förändras kontinuerligt och fylls på med unika inredningsdetaljer, antikt porslin, kläder, accessoarer och mycket mer. Vår butik & webbshop finns här för dig som vill ha ett personligt hem fyllt av exklusiva föremål som inte alla andra har. Vi på Queens Interiors lägger stor vikt vid återbruk och är mycket stolta över vårt utsökta sortiment av retro, vintage och antika föremål. För dig som är ny när det kommer till att handla antikt online har vi skapat en guide som svarar på våra kunders vanligaste frågor. 

Vad betyder “antik”?

Innan du börjar handla antikt online kan det vara bra att reda ut vad begreppet “antik” egentligen betyder. Du som gillar second hand och återbruk har säkert stött på ordet många gånger, som ofta ses tillsammans med benämningar som ”retro” och ”vintage”. Det är lätt att blanda ihop dessa eller tro att alla ord betyder samma sak, men faktum är att de inte alls gör det. Om ett objekt är antikt betyder det att föremålet är som allra minst 100 år gammalt.

Hos oss hittar du ett brett och exklusivt sortiment av många olika antika objekt, som kan innehålla allt från antikt engelskt porslin och vackra smycken till glasögon och skrivmaskiner. För att hitta alla våra antika skatter kan du använda dig av sökrutan, som finns bakom förstoringsglaset högst uppe till höger. Skriv in ”antik”, tryck på ”enter” på tangentbordet och låt dig inspireras av alla våra dyrbarheter.

Vad är skillnaden mellan antikt, vintage och retro?

Skillnaden mellan antikt, vintage och retro är både lätt att lära sig och att komma ihåg. Det som skiljer begreppet åt är helt enkelt hur längesedan det var sedan objektet tillverkades. 

  • Retro: En nyproducerad produkt utformad i en äldre stil. Ordet “retro” kommer från det franska “rétrospectif”, som betyder bakåtblickande. 
  • Vintage: 50 år och äldre. Kommer från latin och hänvisade från början till vinskörd (vin-tid). Ordet används än idag som ett begrepp för årgångsvin i Frankrike. 
  • Antik: 100 år och äldre. Kommer från “antiquus”, som på latin betyder forntida och gammaldags.

Antikt online tryggt och säkert

När du letar efter antikt online bör du alltid vara extra noggrann innan du utför ditt köp. Se till att butiken du handlar från är seriös, och nämner vilken tidsperiod föremålet kommer från. Eftersom begreppen antikt, vintage och retro så ofta blandas ihop kan det tyvärr hända att det lätt blir fel. Här kan man råka ut för att köpa något som benämns som antikt, men som egentligen inte är det.

Hos oss på Queens Interiors är vi experter på det vi gör, och är alltid noga med att använda rätt begrepp för rätt produkt. Är plagget eller objektet i fråga daterbart hittar du alltid detaljerad information inne på produktsidan. Något som är antikt bär på mycket historia, och därför är det viktigt för oss att kunna informera så mycket som möjligt om var och vilken tidsperiod ett föremål kommer från. När du handlar antikt online hos oss i vår webbshop kan du med andra ord alltid känna dig trygg. Vi lägger stort fokus på kvalitet och gör allt för att du som kund ska känna dig välkommen och välinformerad.

Antikt online och i Stockholm

Befinner du dig i Stockholm är du alltid välkommen att kika förbi i vår vintage-, och antikbutik i Stockholm. Vårt showroom ligger på Kvarnhagsplan 116 i Hässelby. Vid frågor och funderingar är du såklart alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Aktuella öppettider:

Tisdagar och Torsdagar 11-18
Lördagar 11-15

 

Följ oss på Sociala Medier